Обслуживание канализационных сетей в Киеве и Киевской области

Найбільш коштовні історичні монети Франції

Ця країна — одна з найстаріших та найвідоміших у світі, що має багату незалежну історію. Події та знамениті постаті відображені на її монетах — як історичних, так і сучасних колекційних. В каталозі https://skupkamonet.com.ua/uk/moneti-franciyi-233 представлені лоти з різних епох, завдяки чому можна прослідкувати події минулих літ.

Деякі монети Франції стали дуже коштовними завдяки значущості та попиту серед нумізматів. Наприклад:

  • Денаріус Філіпа II Августа (1225), викарбуваний під час правління цього короля Франції. На аверсі монети зображений портрет короля, а на реверсі - герб Франції. Монета виготовлена зі срібла і має вагу близько 4,2 грама. На сьогодні відомо лише близько 20 екземплярів цієї монети, і вона вважається однією з найрідкісніших і найцінніших у Франції.
  • Ескудо Людовіка XIV (1653). На аверсі монети зображений портрет короля, а на реверсі - герб Франції. Монета виготовлена зі срібла і має вагу близько 30 грамів. Ця монета є однією з найкрасивіших і найпопулярніших монет країни.
  • Піастр Наполеона Бонапарта (1803) присвячена знаменитому імператору Франції. На аверсі монети зображений наполеонівський портрет, а на реверсі - герб Франції. Монета виготовлена зі срібла і має вагу близько 25 грамів. Ця монета є одним із найвідоміших і найпопулярніших символів Франції.

SkupkaMonet.com.ua – це онлайн-майданчик для оцінки, купівлі та продажу монет, де ви можете знайти більше інформації про такі рідкісні лоти.

Поряд з історичними не меншу цікавість нумізматів викликають сучасні колекційні монети Франції

Ця країна однією з перших ввела Євро на своїй території — 1 січня 1999-го. З 2002-го з’явилась і готівка валюти. Але це зовсім не означає, що традиції карбування власних монет завершені. Наразі ви можете купити неймовірно цікаві сучасні зразки:

  • Пам'ятна монета 100 євро, присвячена 2000-річчю народження Христа (2000). На аверсі монети зображений портрет Христа, а на реверсі - герб Франції. Монета виготовлена зі срібла і має вагу близько 31,1 грама. Ціна може досягати 5000 євро.
  • Пам'ятна монета 20 євро, присвячена 50-річчю Європейського Союзу (2007) виготовлена зі срібла і має вагу близько 17,5 грама. Ціна — до 2000 Євро.
  • Пам'ятна монета 5 євро, присвячена 250-річчю Французької революції (2019). Завдяки обмеженому тиражу та масі срібла в 12,5 г ціна сягає 1000 Євро.

Ці та багато інших сучасних монет. Присвячених Франції, можна знайти на рекомендованому порталі за посиланням.